Samen spelen
Samen delen
Samen vallen
Samen opstaan
Samen proberen
Samen Leren

 

Mijn zoektocht…

Me anders voelen, anders denken, soms liever alleen willen zijn, niet meekomen met leren, altijd moe zijn, aanpassen aan wat anderen vinden, mezelf wegcijferen…

38 jaar was ik toen ik erachter kwam dat mijn anders voelen, zijn en denken namen heeft en dat het kwaliteiten met zich mee brengt! Een feest van herkenning! Ik ben niet gek… ik ben uniek. 

Uniek net als ieder ander en ook die ander kan worstelingen op zijn of haar pad tegenkomen. Nadat ik mijn hindernissen heb leren begrijpen en omhelzen kwam de wens naar boven om anderen te begeleiden in hun zoektocht. Zo is coachpraktijk Leersaam geboren, we zoeken en leren samen tot je voelt en weet nu kan ik het alleen.

Hoogsensitiviteit

Zelf ben ik hoogsensitief en dit is jarenlang een zoektocht geweest om hier mee om te leren gaan. 

Graag had ik de informatie die ik pas kreeg toen ik 38 was, gekregen toen ik kind was. Dat had mijn leven zo’n stuk makkelijker gemaakt.

Dit gun ik niemand en daarom is een van mijn specialisaties ook hoogsensitiviteit bij zowel kinderen als volwassenen.

Wat je over mij moet weten:

Ik woon in Zuidbroek met mijn man Wilfred, mijn 3 biologische HSP kinderen en een bonusdochter.

Als hoogsensitieve moeder van hoogsensitieve kinderen weet ik precies waar jij tegenaan loopt.

Ik hou van dieren, creatief bezig zijn, piano spelen, lezen en kamperen. Het liefst zo primitief mogelijk.

Vroeger kon ik niet leren en wilde de leraar op de basisschool dat ik een klas over zou doen. Na groep 8 mocht ik de MAVO proberen, al twijfelde men dat ik dat zou kunnen. Uiteindelijk klom ik op van de MAVO, naar het MBO en daarna het HBO. Ik begreep mezelf steesd beter en ik leerde wat ik nodig had om te kunnen leren. Nu doe ik elk jaar wel een cursus of opleiding en kan ik niet meer stoppen met leren. 🙂

Sinds mijn eigen praktijk heb ik leren balanceren en lukt het me om mijn overprikkeling op tijd te ontladen. Soms lukt dit niet en ben ik zo stekelig als een cactus…

En natuurlijk beschik ik ook over de nodige kennis en ervaring:

 

Ik heb als coach al veel kinderen en gezinnen mogen helpen om de balans in zichzelf en binnen het gezin te herstellen.

En juist omdat ik als hoogsensitieve moeder van hoogsensitieve kinderen weet wat de meest voorkomende prikkels in een gezin zijn, kan ik je kind(eren) en ook jou hier goed in begeleiden en ondersteunen.

Kinderen spiegelen regelmatig wat JIJ zelf nodig hebt en wat voor jou zou kunnen werken. Als jij daar vanuit rust en zonder oordeel naar durft te gaan luisteren, kun je vervolgens het beste vangnet voor je kind worden.

Ik sta voor verbinding, verbinding met jezelf; wat je voelt, denkt en doet maar ook de verbinding die je hebt met je naasten en het grotere geheel. Ik bied verschillende vormen van begeleiding in een persoonlijke en warme setting.

Bij Leersaam word je wie je bent!

Mijn visie en missie

Ieder kent en benut de eigen talenten en staat in zijn/haar kracht.

Ieders talenten komen tot bloei en ieder krijgt inzicht en leert vaardigheden die nodig zijn bij de uitdagingen in het dagelijks leven.

 

Relevante opleidingen:

Sociaal pedagogische hulpverlening (HBO)

Trainer en coachschool Hoogsensitiviteit (HBO)

Opleiding tot visueel screener en trianer

Opleiding: ik leer anders
 

Ik ben aangesloten bij de volgende beroepsverenigingen: